Museumkaart en de 13 principes van Creatieve Wijsheid

Creatieve Wijsheid Workshop Happiness Festival 3 juni 2018 Etienne Verlaat Cirkel van Creatieve Wijsheid Blog

Ik heb zojuist een foto van mijn museumkaart geupload. U zult misschien denken wat heeft een museumkaart nu te maken met de nieuwe tijd van Creatieve Wijsheid? Ik zal het toelichten.

Wat dacht u van Creativiteit (Principe 10)? Musea herbergen immers een schat aan creatieve vindingen. Dat maakt duidelijk waarom deze creatieve uitingen bijzonder zijn en zijn opgenomen in een collectie.

Daarnaast is er principe Schoonheid (nummer 5). Ook hierover zult u het met me eens zijn dat musea schoonheid bevatten: van Rembrandt tot Picasso en van Keith Haring tot Herman Brood en alles wat daar tussen in zit.

Goede kunst is daarnaast vaak non-lineair/niet-direct logisch (principe 4):  dat geldt nog meer voor moderne kunst.

Ook Diversiteit (Principe 6) kunt u terugvinden in onze Nederlandse musea, denk maar aan het Tropenmuseum.

Tot slot musea dragen bij aan een stuk Welbevinden (Geluk: principe 2).

Wij waren een tijdje terug weer eens in het Kröller Müller en dat was echt ontzettend genieten. Ik werd blij van de prachtige schilderijen en de mooie beelden. U ziet het: een museumkaart heeft tal van overeenkomsten met de dertien principes van Creatieve Wijsheid. En dan heb ik het nog niet eens over Liefde en passie en Eenvoud!

Mijn conclusie van vandaag. Het model van Creatieve Wijsheid heeft tal van raakvlakken met onze mooie musea, de fantastische museumkaart en ons dagelijks leven.