Van pijn naar schat

Centrum voor Creatieve Wijsheid - coaching 13 sleutels - van pijn naar schat

Het Centrum voor Creatieve Wijsheid heeft de coach-methode ‘van oude pijn naar voluit leven’ ontwikkeld. Aan de hand van dertien sleutels kijk je naar je pijn. Om deze vervolgens om te zetten in je schat, naar voluit leven.

Meer-meer-meer

Na mijn afstuderen kwam ik te werken op het vlak van gemeentefinanciën. En ik was ambitieus. Mijn carrière ging goed. Ik zag jaar na jaar een leuke stijging van mijn inkomen. Ik was gericht op meer-meer-meer. Zodat ik een grotere auto, een groter huis en nog veel meer kon kopen.

Toen ik van de één op de andere dag ontslagen werd, stortte mijn wereld in

Ontslag

Ik werd manager en ik vond mezelf heel wat. Totdat ik van de één op de andere dag ontslagen werd. Mijn wereld stortte in. Ik dacht: ik vind nooit meer een andere baan, ik moet het huis verkopen, mijn man gaat bij me weg. Het ontslag bezorgde me enorme pijn. Ik werd zwaar depressief en vroeg me af wat ik nog op aarde deed.

Besluit

Maar toen nam ik een besluit: ik ga het anders doen, ik gooi het roer om. Niet meer langer gericht op meer-meer-meer maar wel op wat past bij mij, en wat niet, waar krijg ik energie van en waar loop ik op leeg?

Ik kwam op de tweede plek bij mijn vader. Of zette ik mezelf op de tweede plek?

De sleutel naar mijn schat

Ik ben allerlei trainingen gaan volgen gericht op persoonlijke ontwikkeling, zingeving en spiritualiteit. Dat was mijn sleutel tot het kennen van mezelf, tot mijn schat, tot mijn geluk. Ik kwam er ook achter dat ik mezelf de hele tijd aan het bewijzen was voor mijn vader. Want ik had de overtuiging (ook een sleutel) dat ik op de tweede plek kwam bij mijn vader en vervolgens in heel veel andere situaties in mijn leven. Oei, dat deed pijn. 

Eerste plek

Totdat ik me realiseerde dat ik mezelf op de eerste plek mocht zetten. Dat was mijn echte schat.  Dat betekent zeker niet dat ik nu buiten mijn schoenen ben gaan lopen. Maar wel dat ik open sta voor de warmte en de liefde, die ik krijg van mijn omgeving. En dat ik ’happy’ ben met mezelf en met mijn talenten, mijn kwaliteiten en mijn tekortkomingen, de zaken waar ik niet goed in ben.

Ik hoop met mijn ervaring ook anderen te mogen helpen op hún pad.

Centrum voor Creatieve Wijsheid - coaching - van pijn naar schat

Voluit Leven!

Het is een heel proces geweest om te komen tot waar ik nu ben en dat proces zal ook nooit stoppen. Maar ik heb het gevoel, dat ik nu voluit leef. Ik ben dankbaar voor al die mensen, die mij hierbij hebben geholpen. Ik hoop met mijn ervaring ook anderen te mogen helpen op hún pad. Zodat we samen de wereld een beetje mooier kunnen maken.

Wil je deze creatieve wijsheden in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.