Ontwikkeling vanuit Creatieve Wijsheid

Voor als je je anders voelt

Wij hebben een aantal weken geleden een try-out gehad van de eendaagse ‘Ont-wikkeling vanuit Creatieve Wijsheid’. Met een beperkte groep van zes deelnemers in een ruime zaal, met mijzelf en Cor Meurs als trainers. Want wij werken systemisch met vloerzeilen en vloerankers. En dat vraagt om een grote ruimte en een kleine groep deelnemers.

Iedere deelnemer kwam met een vraag(stuk) waar hij/zij mee aan de slag wilde. Het Ontwikkel-spiraal van Creatieve Wijsheid hebben we ingezet als instrument. Dit model omvat 13 sleutels in drie lagen: intelligentie, identiteit en interactie. 

Het daadwerkelijk voelen en ervaren van een vraagstuk blijkt van grote meerwaarde. Ter ondersteuning maakten we gebruik van verschillende vloerankers en methoden. De deelnemer kiest intuïtief wat er op dat moment helpend of nodig is. 

Vooral het ‘lopen van het lemniscaat’ werd door de deelnemers erg gewaardeerd en kon bij verschillende sleutels van het model worden toegepast.

Het lemniscaat kan werken met tegenstellingen, bijvoorbeeld stabiliteit en verandering. Daarbij heeft het lemniscaat ook een overstijgend middelpunt. Dat kan in dit voorbeeld rust zijn. Het doorlopen van de tegenstellingen, die er allebei (mogen) zijn, en gaan staan in het overstijgende middelpunt geven de deelnemers inzicht in hun vraagstuk.

Creatieve Wijsheid Lemniscaat

We kijken terug op een mooie, inspirerende dag. Waarop deelnemers inzichten hebben gekregen en daarmee een nieuwe stap konden zetten in hun vraagstuk. Een stap, die hun dichter bij hun doel brengt. Niet door te denken, maar door te luisteren en te voelen wat er is.

Op dinsdag 23 november is er een soortgelijke training speciaal gericht op multi-talenten en andere ‘anderen’. De koplopers van de vernieuwing.

Centrale vraag is: Hoe je je vanuit Creatieve Wijsheid kan ontwikkelen in je werk en je leven, als je je anders voelt en niet (echt) past in bestaande systemen.

 

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@creatievewijsheid.nl. Wees er snel bij, want er zijn nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.