Centrum voor Creatieve Wijsheid

Centrum voor Creatieve Wijsheid Over Cor Meurs en Etienne Verlaat, trainers-adviseurs-coaches
Cor Meurs en Etienne Verlaat, oprichters Centrum voor Creatieve Wijsheid

Cor Meurs (Ede, 1965) 

In mijn carrière heb ik meerdere functies bekleed bij Wageningen University & Research, waaronder organisatie- en communicatieadviseur en (project)manager. Sinds 2011 werk ik ook als coach, trainer en facilitator. 

Ik geloof in ‘de omkering’, die het werk aanpast aan de (talenten van de) mens. In plaats van dat jij je talenten en competenties moet aanpassen aan je werk. Als dat al kan. Daarbij ga ik uit van ieders unieke kerntalent en vraag ik mij af wie je bent, wat je kunt en wat je wil . Als je leeft en werkt vanuit je kerntalenten, sta je maximaal in je kracht en creatieve wijsheid. 

Ieder mens heeft talent dat soms alleen nog ‘ontdekt’ moet worden. Samen met jou ga ik op (onder)zoek naar je unieke kerntalent en naar terugkerende patronen en onderliggende belemmerende overtuigingen, die je talenten ‘bedekken’. Om van daaruit een nieuwe keuze te maken: te werken vanuit je kerntalenten en een leven te leiden, waar je van houdt.

 

Etienne Verlaat (Nijmegen, 1966)

Sinds 1994 ben ik werkzaam op het terrein van gemeentefinanciën. Dit deed ik in verschillende rollen: adviseur, projectleider, (concern)controller en (interim)-manager. Met name in deze laatste functie heb ik medewerkers gecoacht. 

In toenemende mate ben ik mij gaan interesseren voor wat mensen beweegt, welke dromen ze hebben en hoe ik mensen bij het verwezenlijken van hun dromen kan ondersteunen. 

Al langere tijd ben ik daarvoor bezig met persoonlijke ontwikkeling en in 2008 heb ik een coaching opleiding gevolgd en in 2020 een NLP opleiding. 

Mijn missie is het bijdragen aan (het creëren van) een creatieve, wijze wereld. Creativiteit zal alleen maar belangrijker worden is mijn verwachting. Verder houd ik van schrijven en boetseren. Ik kan daar mijn creativiteit in kwijt.

Publicaties

Voor wie verlangt naar het nieuwe

Hoe het lemniscaat helpt bij de overgang naar het tijdperk van Creatieve Wijsheid. 

Auteur: Etienne Verlaat (2020)

Creatieve Wijsheid Voor wie verlangt naar het nieuwe Etienne Verlaat 2020 Afbeelding Cover door Nicole Pluim

ISBN: 978-94-640-3328-1
Aantal pagina’s: 182
Prijs: € 20,99

We leven in een tijdperk van grote uitdagingen. Denk daarbij aan de robotisering, het milieu, de vraag om zingeving en – recent – de wereldwijde verspreiding van virussen. Er lijkt een gebrek aan visie te zijn op dit komende nieuwe tijdperk. Hoe bereiden we ons voor op het tijdperk van Creatieve Wijsheid? 

Bij velen bestaat er een verlangen naar ‘het nieuwe’.  Dit boek laat zien hoe we toe kunnen groeien naar een tijdperk waar meer creativiteit, wijsheid is, evenals overvloed en geluk. Het lemniscaat dat het symbool is van oneindigheid, is daarbij een belangrijke sleutel en het centrale model in dit boek. 

Het Lemniscaat van Creatieve Wijsheid is toe te passen op je eigen leven, maar ook op je organisatie en op de samenleving. Creativiteit is bovendien oneindig en kan daardoor voor oneindig veel nieuwe maatschappelijke oplossingen gaan zorgen. 

Lees de uitgebreide samenvatting in mijn blog, of bestel meteen

Creatieve Wijsheid

Het 5e tijdperk voor organisaties: Creatieve Wijsheid.
Voor profit- en non-profit organisaties die voorop willen lopen. 

Auteur: Etienne Verlaat (2018)

Centrum voor Creatieve Wijsheid Het 5e tijdperk voor organisaties Etienne Verlaat

We naderen een nieuwe tijd: de tijd van Creatieve Wijsheid. Hoe ga je als organisatie hiermee om? En hoe kun je daar als manager, medewerker, coach of marketeer op inspelen? 

In de huidige samenleving verandert de klantvraag snel. Zo snel, dat het lineaire, hiërarchische en bureaucratische denken niet meer toereikend zijn. Het is nodig om dynamisch en bottomup te handelen, maar ook om wijs en creatief te zijn.-

Creatieve Wijsheid Workshop Happiness Festival 3 juni 2018 Etienne Verlaat Cirkel van Creatieve Wijsheid Blog

Aan de hand van negen bestaande koploper-organisaties worden de 13 principes van Creatieve Wijsheid nader bekeken. 

De negen organisaties lopen sterk uiteen: van een natuurvoedingswinkel tot een bouwonderneming, van een gemeente tot een schoenhandel.

Het boek is uitverkocht en niet meer verkrijgbaar.