Train je creatief potentieel

Voor ruimdenkende creatievelingen, die nieuwsgierig zijn naar hun toekomst | dinsdag 14 juni 2022

Doel

Hoe we ons volledige creatief potentieel kunnen aanboren voor onze vraagstukken.

Resultaat

 • Zicht op en ervaren van je totale creatieve potentieel;
 • Ervaren van creatieve methodieken in relatie tot je vraagstuk;
 • Inspiratie en enthousiasme op creativiteit;
 • Nieuwe antwoorden op je vraagstukken.
Training Creatieve Wijsheid

Praktische informatie

 • Datum: dinsdag 14 juni 2022
 • Inloop vanaf 9.30 met koffie en thee. 
 • Training van 10.00-17.00 uur. 
 • Kleine groep van maximaal 8 deelnemers
 • Deelnameprijs: €360,-, exclusief BTW. Dit is inclusief lunch, koffie, thee, afsluitend drankje en hapje 
 • Trainers: Etienne Verlaat en Cor Meurs, van Centrum voor Creatieve Wijsheid. 
 • Locatie is Wageningen (meer informatie volgt)
 • Meer informatie in pdf 

Laat je inspireren en verrassen

In onze ontwikkeling en oplossing van onze vraagstukken gebruiken we veelal een bekend deel van ons creatieve potentieel: onze denkkracht. En ook nog veelal het dominante linker hersendeel. 

Wat als we net zoveel toegang hadden tot onze rechterhersenhelft? Maar ook tot ons hart-brein en buik-brein? Wat als we ‘weten en wijsheid’ met voorrang behandelen boven kennis? Wat als we het ervaren in het nu belangrijker maken dan ervaring en kennis uit ons verleden? Wat als we ons openstellen voor onze intuïtie en ons laten inspireren en verrassen door wat er wil gebeuren?

Creatief-wijze methodieken

Tijdens deze eendaagse gaan we aan de slag met Creatieve Wijsheid en hoe dat in te zetten in onze vraagstukken. Door ons volledige creatief potentieel aan te boren. We werken met de Succesvol Creëren Methode, Creatief Denken (with-out of the box), het creërend lemniscaat en andere ‘creatief-wijze’ methodieken. Daarbij haken we aan bij jouw dagelijkse praktijk en richten we ons op het nieuwe.

Voor wie

Deze training is voor ruimdenkende, creatieve geesten, die nieuwsgierig zijn naar hun toekomst en –

voor zichzelf en hun omgeving – vernieuwing willen realiseren vanuit hun volledige creatieve potentieel.

Aanpak

Vertrekpunt zijn de vragen van de deelnemers, die vervolgens door de dag heen een creatieve weg afleggen. Zo ontstaat een training op basis van de behoeften en situatie van de deelnemers. Onze aanpak werkt ervaringsgericht en systemisch: doen, weten, voelen, ervaren en leren van elkaar. We gebruiken creatieve werkvormen, die – naast ons dominante linker brein juist ook – een beroep doen op onze rechterhersenhelft, ons hart-brein, ons buik-brein en ons algeheel weten.

Succesvol Creëren Methode

De Succesvol Creëren Methode gaat uit van vijf aspecten van onszelf: de dromer, de doener, de optimist, de criticus en de adviseur. Door deze aspecten uit elkaar te trekken en ze in de ruimte neer te zetten ontstaat duidelijkheid. 

Wat wil de dromer? En wat kan de doener daarmee? Wat zegt de criticus/adviseur en hoe gaan we daarmee om? Kunnen we de criticus ook zien als diegene die voor diepgang en kwaliteit zorgt en dus niet tegenover ons staat, maar verder met ons wil komen? Geven we onze dromer genoeg de ruimte? 

Je verkent alle aspecten aan de hand van je eigen vraagstuk en leven. Zo word je je bewust van je eigen patronen en kom je in actie.

Creatief Denken

Creatief Denken prikkelt onze hersenen om nieuwe denkpaden te vinden. Onze logica bevindt zich in onze linkerhersenhelft, terwijl creativiteit en gevoel zich rechts in de hersenen bevindt. 

Creatief denken spreekt vooral de rechterhersenhelft aan en laat beide delen optimaal samenwerken. Na het divergeren – zoveel mogelijk (onconventionele) ideeën verzamelen – volgt het convergeren. Vanuit deze ideeën zoeken we naar (realistische) oplossingen. 

Creatief denken zorgt voor onverwachte originele oplossingen! Het gaat daarbij verder dan een beetje brainstormen.

Referenties

“De training is praktisch, gaat uit van je gevoel en je krijgt veel persoonlijke begeleiding.”

“Het heeft mij anders aan het ‘denken’ gezet. Met name het lemniscaat heeft indruk gemaakt op mij. De wijze hoe je lijf reageert op woorden was voor mij een spiegel.” 

“Het heeft me krachtiger gemaakt, ik zie mogelijkheden in plaats van obstakels, ik kan dingen accepteren en loslaten. Allemaal dingen die ik wel wilde en geprobeerd had voor elkaar te krijgen, maar wat me tot nu toe niet gelukt was.”

Onze aanpak is ervaringsgericht en systematisch.
Doen, voelen, ervaren en leren van elkaar.

Meld je aan door een mail te sturen naar info@creatievewijsheid.nl.
Wil je meer informatie? Neem dan contact op met: 
Cor Meurs, tel 06 36206417 of Etienne Verlaat, tel 06 1888826.