Futuring Finance vanuit Creatieve Wijsheid

Op dinsdag 19 april 2022

Doel

Hoe je vanuit Creatieve Wijsheid als Financial je nieuwe rol als Partner in Business vorm kan geven en welke stappen je hebt te zetten.

Resultaat

 • Inspiratie, enthousiasme en visie op het zijn van Financial Partner in Business;
 • Overzicht van eigen kwaliteiten, talenten en vaardigheden in relatie tot je nieuwe rol in Finance;
 • Zicht op je ontwikkelstappen als financial van de toekomst;
 • Een beeld van de creatieve ontwikkelmethoden die je daarbij verder kunnen helpen.
Training Creatieve Wijsheid

Praktische informatie

 • Datum: dinsdag 19 april 2022
 • Inloop vanaf 9.30 met koffie en thee.
 • Training van 10.00-17.00 uur.
 • Kleine groep van maximaal 8 deelnemers
 • Deelnameprijs: €360,-, exclusief BTW. Dit is inclusief lunch, koffie, thee, afsluitend drankje en hapje
 • Trainers: Etienne Verlaat en Cor Meurs, van Centrum voor Creatieve Wijsheid.
 • Locatie is Wageningen (meer informatie volgt)
 • Meer informatie in pdf 

Partner in Business

Door alle technologische vernieuwingen zal ook het vak financiën (the Future of Finance) veranderen. Wat betekent dat voor jouw rol als Financial? 

Onze verwachting is dat die steeds verder zal opschuiven richting Partner in Business. Een dergelijke rol vraagt andere (soft) skills, onder meer op het gebied van interactie en afstemming. 

Ben jij als Financial klaar voor die nieuwe rol? Welke stappen heb jij nog te zetten in die Future Jump? Welke belemmeringen moet jij nog overwinnen? En hoe geef je inhoud aan deze nieuwe rol, op een manier die waarde toevoegt voor jezelf en jouw organisatie?

Creatieve Wijsheid Spiraal

Tijdens deze ééndaagse ga je onderzoeken of je toe bent aan je volgende stap aan de hand van het model ‘Creatieve Wijsheid Spiraal’. 

Dit model omvat 13 sleutels in drie lagen: intelligenties, identiteit en interactie. Het vormt een hulpmiddel om zicht te krijgen op de stappen die jij (en je organisatie) nog te zetten hebt (hebben) richting de Future of Finance. Daarbij haken we aan bij jouw (ontwikkel)vragen, gericht op je nieuwe rol als Partner in Business.

Voor wie

Deze training is gericht op financials die nieuwsgierig zijn naar de toekomst en die meer maatschappelijk effect en vernieuwing willen realiseren in hun vak.

Aanpak

Vertrekpunt zijn de vragen van de deelnemers. De training ontstaat op basis van de behoeften en situatie van de deelnemers. 

Onze aanpak werkt ervaringsgericht en systemisch: doen, weten, voelen, ervaren en leren van andere financials. We werken in een kleine groep van 4-8 deelnemers, zodat er ruime persoonlijke aandacht is.

We gebruiken zowel creatieve werkvormen, die een beroep doen op de rechterhersenhelft, als ook logische meer ‘blauwe’ methoden die ons linker brein aanspreken. Omdat we denken dat het belangrijk is om samen de transitie naar het nieuwe te doorlopen, faciliteren wij (minimaal) een halfjaar een community voor de deelnemers om uit te wisselen over het in praktijk brengen van de inzichten uit de training. Individuele coaching op dit (ontwikkel)traject is mogelijk tegen meerprijs.

Waarom?

Veel (overheids)organisaties worstelen met de vraag hoe je een goede Partner in Business kunt zijn, dit geldt zeker ook voor het vakgebied Financiën. 

Wij geloven dat creativiteit, wijsheid en verbinding (‘community’) de basis vormt voor de duurzame vernieuwingen waar onze huidige tijd om vraagt. Niet voortborduren op het bestaande, maar een nieuwe weg inslaan. Alleen dan kunnen we de uitdagingen van nu en morgen aan. Wij zijn van mening dat je – op een zorgvuldige manier – het huidige los moet laten om iets nieuws te kunnen creëren.

Centrum voor Creatieve Wijsheid Etienne Verlaat 2020

Etienne Verlaat

Etienne Verlaat heeft meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van overheidsfinanciën, daarnaast is hij trainer-coach.

Centrum voor Creatieve Wijsheid Over Cor Meurs Trainingen

Cor Meurs

Cor Meurs heeft jarenlange ervaring als trainer-coach en Human Resources-projectleider binnen Wageningen University & Research.

Referenties

“Ik heb de training als stimulerend, inzicht gevend en inspirerend ervaren. Sindsdien heb ik keuzes gemaakt voor mijn doelen, waardoor ik meer focus en concentratie heb.”

“De training is praktisch, gaat uit van je gevoel en je krijgt veel persoonlijke begeleiding.”

“Het heeft me krachtiger gemaakt, ik zie mogelijkheden in plaats van obstakels, ik kan dingen accepteren en loslaten.”

Onze aanpak is ervaringsgericht en systematisch.
Doen, voelen, ervaren en leren van elkaar.

Meld je aan door een mail te sturen naar info@creatievewijsheid.nl.
Wil je meer informatie? Neem dan contact op met: 
Cor Meurs, tel 06 36206417 of Etienne Verlaat, tel 06 1888826.