Train je creatief potentieel

Voor ruimdenkende creatievelingen, die nieuwsgierig zijn naar hun toekomst en op zoek zijn naar nieuwe oplossingen voor hun problemen | maart 2023 (datum wordt nog ingepland)

Uitdaging

Weet je niet welke richting je op wilt met je werk of leven? Loop je regelmatig vast in het oplossen van belangrijke vraagstukken?
Dan is het tijd om te ervaren hoe jij jouw volledig creatief potentieel aan kunt boren. 

Resultaat

 • Zicht op en ervaren van je totale creatieve potentieel;
 • Ervaren van creatieve methodieken in relatie tot je vraagstuk;
 • Inspiratie en enthousiasme op creativiteit;
 • Nieuwe antwoorden op je vraagstukken.
Train je creatief potentieel | training in maart 2023

Praktische informatie

 • Maart 2023: datum wordt ingepland bij voldoende belangstelling
 • Inloop vanaf 9.30 met koffie en thee. 
 • Training van 10.00-17.00 uur. 
 • Kleine groep van maximaal 8 deelnemers
 • Deelnameprijs: €360,- (vroegboek-korting tot 15 januari | €295,-), exclusief BTW. Dit is inclusief lunch, koffie, thee, afsluitend drankje en hapje 
 • Trainers: Etienne Verlaat en Cor Meurs, van Centrum voor Creatieve Wijsheid. 
 • Locatie: Wageningen 
 • Meer informatie in pdf 

Laat je inspireren en verrassen

In onze ontwikkeling en de oplossing van onze vraagstukken gebruiken we veelal een bekend deel van ons creatieve potentieel: onze denkkracht. En ook nog veelal het dominante linker hersendeel. 

Wat als we net zoveel toegang hadden tot onze rechterhersenhelft? Maar ook tot ons hart-brein en buik-brein? Wat als we ‘weten en wijsheid’ met voorrang behandelen boven kennis? Wat als we het ervaren in het nu belangrijker maken dan ervaring en kennis uit ons verleden? Wat als we ons openstellen voor onze intuïtie en ons laten inspireren en verrassen door wat er wil gebeuren?

Creatief-wijze methodieken

Tijdens deze eendaagse gaan we aan de slag met Creatieve Wijsheid en hoe dat in te zetten in onze vraagstukken. Door ons volledige creatief potentieel aan te boren. We kunnen werken met de Succesvol Creëren Methode, Creatief Denken, het Creërend Lemniscaat en de Creatieve Wijsheid Spiraal. Daarbij haken we aan bij jouw dagelijkse praktijk en richten we ons op het nieuwe.

Voor wie

Deze training is voor ruimdenkende, creatieve geesten, die nieuwsgierig zijn naar hun toekomst en –

voor zichzelf en hun omgeving – vernieuwing willen realiseren vanuit hun volledige creatieve potentieel.

Aanpak

Vertrekpunt zijn de vragen van de deelnemers, die vervolgens door de dag heen een creatieve weg afleggen. Zo ontstaat een training op basis van de behoeften en situatie van de deelnemers. Onze aanpak werkt ervaringsgericht en systemisch: doen, weten, voelen, ervaren en leren van elkaar. We gebruiken creatieve werkvormen, die – naast ons dominante linker brein juist ook – een beroep doen op onze rechterhersenhelft, ons hart-brein, ons buik-brein en ons algeheel weten.

Succesvol Creëren Methode

De Succesvol Creëren Methode gaat uit van vijf aspecten van onszelf: de dromer, de doener, de optimist, de criticus en de adviseur. Door deze aspecten uit elkaar te trekken en ze in de ruimte neer te zetten ontstaat duidelijkheid. 
Je verkent alle aspecten aan de hand van je eigen vraagstuk en leven. Zo word je je bewust van je eigen patronen en kom je in actie.

Creërend Lemniscaat

Het lemniscaat werkt met tegenstellingen en een overstijgend middelpunt. Het doorlopen van de tegenstellingen, die er allebei (mogen) zijn, en gaan staan in het overstijgende middelpunt geeft je inzicht in je vraagstuk.

Creatief Denken

Creatief Denken prikkelt onze hersenen om nieuwe denkpaden te vinden. Het haalt je uit je ‘cirkel-denken’ en brengt zo onverwachte originele oplossingen en ideeën! Het gaat daarbij verder dan brainstormen.

 

Creatieve Wijsheid Spiraal

De Creatieve Wijsheid Spiraal omvat 13 sleutels in drie lagen: intelligenties, identiteit en interactie. Het vormt een ‘systemisch‘ hulpmiddel om zicht te krijgen op de stappen die jij te zetten hebt in je vraagstuk.

Referenties

“De training is praktisch, geeft inzichten, gaat uit van je gevoel en je krijgt veel persoonlijke begeleiding.”

“Absoluut inspirerend om op een positieve manier naar mezelf te leren kijken.” 

“Het heeft me krachtiger gemaakt, ik zie mogelijkheden in plaats van obstakels, ik kan dingen accepteren en loslaten. Allemaal dingen die ik wel wilde en geprobeerd had, maar wat me tot nu toe niet gelukt was.”

“De training wordt gegeven op een laagdrempelige en speelse manier, absoluut de moeite waard.”

“De trainers zijn goed op elkaar ingespeeld en vullen elkaar aan, ik voelde me direct op mijn gemak en kon mezelf zijn.”

Onze aanpak is ervaringsgericht en systematisch.
Doen, voelen, ervaren en leren van elkaar.

Meld je aan door een mail te sturen naar info@creatievewijsheid.nl.
Wil je meer informatie? Neem dan contact op met: 
Cor Meurs, tel 06 36206417 of Etienne Verlaat, tel 06 10888826
(appen kan ook)