Whiteboard en Creativiteit

Zakelijke crea-tip 1 Whiteboard. Koop een whiteboard. Ze zijn er in diverse maten. Koop verschillende kleurstiften en ga lekker zakelijk creatief aan de gang.

Creativiteit zit vaak in heel praktische zaken. Sinds een aantal dagen heb ik een whiteboard opgehangen. Vanaf mijn bureau kijk ik op dit bord. Ik kan nu heel makkelijk ideeën tekenen en woorden opschrijven, veranderen en wissen. Ik gebruik een stuk of acht kleurstiften (voor whiteboards!), dat maakt het allemaal wat vrolijker. Soms maak ik er kleine tekeningetjes bij. Ik kan niet heel goed tekenen maar oefening baart kunst.

Het fijne van een whiteboard is dat het allemaal heel makkelijk is te veranderen. Als iets net anders moet worden geformuleerd of getekend: je wist het zo uit en schrijft of teken het opnieuw. Regelmatig maak ik nog wat aantekeningen op papier voordat ik het whiteboard uitwis.

Het whiteboard bevalt zo goed dat ik inmiddels ook mijn flipover in gebruik heb als tweede whiteboard. Daarvoor heb ik wel een boekenkast moeten verplaatsen, maar dat was geen onoverkomelijk probleem.