Fysieke Intelligentie

Creatieve Wijsheid Etienne Verlaat Fysieke intelligentie Wiel van Creatieve Wijsheid Blog

Persoonlijke ontwikkeling is principe 1 van het Wiel van Creatieve Wijsheid.

Persoonlijke ontwikkeling betekent vitaal zijn en dus ook het hebben van fysieke intelligentie. Ik heb overgewicht en ik wil zo’n 15 kilo kwijt. Sinds kort ben ik anders gaan eten. Ik vermijd het eten van snelle koolhydraten als pasta, rijst, brood, aardappels et cetera. En eet veel groenten. Ik ben inmiddels twee weken verder en ben een paar kilo kwijt. Wat mij verbaast is dat ik niet of nauwelijks een honger gevoel heb gehad in deze periode. En maar af en toe dacht ik van: ik heb nu wat minder energie.

Ik heb me ook voorgenomen om meer te bewegen. Dus ik ben gisteren sinds mijn vakantie-stop, weer naar yoga gegaan. En dan weet ik in één keer weer dat ik een lijf heb en dat mijn gedachten heel vaak niet in het nu zijn. Het is een lijf dat vraagt om onderhoud. Dus daar moet ik wat mee. Ik overweeg om een wielrenfiets te kopen. Ik heb vroeger ook veel gewielrend met een schoolvriend. Ik twijfel, want ik vraag mij af of ik na mijn investering er ook echt gebruik van ga maken. Dus ik ga nog even op kauwen.

Tijdens mijn lunchpauze heb ik een halfuur gelopen in plaats van mijn gebruikelijke kwartier. Dus dat was positief. Verder had ik me voorgenomen om per dag tweemaal daags korte oefeningen te doen: squats, push ups, planken, je kent dat wel. Ik begon voortvarend, maar daar kwam al snel de klad in. Toch had ik me ook voorgenomen om niet te streng voor mezelf te zijn. Stap voor stap pak ik zaken op. Want het moet wel een beetje ‘vanzelf gaan’ allemaal.

Door te werken aan mijn fysieke intelligentie hoop ik ook om principe 2 Geluk van “het Wiel” nog beter tot zijn recht te laten komen!

Hoe zit het met jouw fysieke intelligentie?