Eenvoud en Loslaten

Creatieve Wijsheid Eenvoud en loslaten Het Wiel van Creatieve Wijsheid Etienne Verlaat Blog

Principe 12 van het Wiel van Wijsheid is Eenvoud. De natuur is voor mij vaak een bron van rust en eenvoud.

Creatieve mensen, zo beschouw ik mezelf ook, hebben soms moeite met focussen. Ik vind het lastig om één ding te perfectioneren en mezelf helemaal eigen te maken. Ik ben geneigd om steeds weer nieuwe dingen te verzinnen. Zonder goed te kijken of het effectief is. Ik vind nieuwe dingen bedenken namelijk erg leuk. Maar voordat ik erg in had, heb ik inmiddels vijf websites die beheerd moeten worden!

Ik heb me voorgenomen om zaken voor mezelf eenvoudiger te maken. Zodat ik niet altijd maar aan het werk ben.  Ik wil meer genieten van het moment. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je zaken ook Loslaat (Principe 8). Maar ja dan moet je kiezen wat je loslaat. Dat is nog wel een dingetje voor mij. Want ik zie overal mogelijkheden.

Ik heb mezelf de volgende vraag gesteld: wat vind ik nu het allerleukste van al die nevenactiviteiten? Wat zou ik ook blijven doen, als ik de Staatsloterij win? Eigenlijk best een eenvoudige vraag. Voor mij kwam eruit dat ik me wil focussen op Creatieve Wijsheid. Ik heb daar een boek over geschreven, maar ik ben eigenlijk nooit toegekomen om dit gedachtegoed de wereld in te brengen. Want ik was alweer bezig met andere zaken.

Ik kies er nu voor om dit gedachtegoed in alle rust verder vorm te geven.  Ik zie het vooralsnog als hobby. En wie weet waar dit nog toe leidt?

Voor nu loslaten en eenvoud. Hoe zit dat bij jou: loslaten en/of eenvoud?