Vakantie is Vrijheid

Creatieve Wijsheid de 13 principes van creatieve wijsheid Vakantie is Vrijheid Etienne Verlaat Blog

Ik heb vakantie. Het was nog wel even stressen om alles af te krijgen, maar ik heb nu vakantie. En vakantie is Vrijheid (principe 3 van het Wiel van Creatieve Wijsheid). Ik moet denk ik morgen nog wel even afkicken.

Vervolgens beginnen de voorbereidingen voor de vakantie, maar daarna begint het grote genieten. Alles mee, niks vergeten, het snoertje van de telefoon en de oplader van het fototoestel en de tandenborstel.

Het fijne van vakantie is dat je kunt doen wat je wil, in je eigen tempo. Er is geen baas die zegt wat je af moet hebben, er zijn niet tig mailtjes die weggewerkt moeten worden, er zijn geen vergaderingen. En de natuur vind ik daarbij heel fijn, de natuur geeft mij een gevoel van vrijheid. Ik laad me op  in de bossen en het strand. En ik hou van boeken lezen, dus daar gaat een stapeltje van mee.

Hoe zou het zijn als je elke dag diezelfde vrijheid zou kunnen ervaren in je werk? 

Wat zou er moeten veranderen? Natuurlijk houd je deadlines, dus er is altijd een stok achter de deur. Ik werk soms thuis in alle vrijheid en dat werkt voor sommige taken prima. Maar ik moet vaak overleggen met anderen, dus thuiswerken prima, maar het moet wel kunnen.

Heb jij ideeën over hoe je de vrijheid in je werk of privé kunt verbeteren? Ik hoor het graag! Fijne vakantie allemaal.