Succesvol Creëren Methode

Creatieve Wijsheid Succesvol Creëren Methode Coaching Etienne Verlaat Korte coachingstrajecten

Een heel effectieve manier van creëren is de Succesvol Creëren Methode. Succesvol Creëren doet zowel een beroep op je creativiteit als op je wijsheid.  Het werkt met vijf personages en wildcards. De personages zijn de verschillende interne stemmetjes.

De methode is doorontwikkeld vanuit NLP (Neuro Linguistisch Programmeren).  In een één op één sessie werk ik met drie stoelen. De cliënt gaat aan de slag met zijn of haar vraagstuk. En begint, na een korte ontspanningsoefening, met de Dromer. Bij de Dromer is alles mogelijk. De Doener vertaalt de droom naar de werkelijkheid. Dit is dus en heel pragmatisch personage. De Criticus ziet allerlei “beren op de weg” of belemmeringen. Maar de Criticus is waardevol en zorgt voor kwaliteit en diepgang, daarom is het belangrijk om naar hem te luisteren.

Daarna gaat de Dromer opnieuw dromen, en neemt daarbij mee mee wat de Doener en de Criticus hebben gezegd. Vaak wordt de droom dan concreter. De Optimist zorgt ervoor dat het allemaal wat lichter wordt (erg enthousiaste mensen mogen de optimist in balans inzetten). 

De Adviseur, de wijze man/vrouw in jezelf,  bekijkt het vraagstuk vanuit een helicopter-view. De wildcards zorgen voor (aangename) verrassingen en een ‘out of the box’ moment.

De cliënt van vanochtend was heel blij en dankbaar voor de vele inzichten. Hij had een duidelijke ‘zin/omschrijving’ van zijn doener gekregen over zijn doelgroep. Bovendien was dit verbonden met zijn Dromer en zijn missie. 

Kortom een mooi resultaat, de cliënt kan weer verder.